Pages

27 Eylül 2012 Perşembe

Çekiliş var dediler, geldik :)

Merhabalar,

Bu güzelim havluları görüp de bu çekilişe katılmamam imkansızdı! Şans işi, denemeye değmez mi :)



http://evimbenimatolyem.blogspot.com/2012/09/hediye-cekilisim-var.html?spref=bl

Sevgiler...

23 Eylül 2012 Pazar

Çömlek yenileme

Güneşli bir pazar sabahından herkese günaydın :)

Güne telefonda sevdiceğimin sesini duyarak başlayınca içim kıpır kıpır oldu, nereye saracağımı bilemedim. Sizi seçtim :):) 

Bugün neyi paylaşsam diye düşünürken çoook hevesle yenilediğim bu çömlek aklıma geldi. Genel Müdürümüzün odası için her hafta böyle bir çömlek içinde taze çiçekler getirtilir. Sonraki hafta geldiğinde çiçekçi çoçuk bıraktığı çömleği alır, yerine yeni çiçeği bırakır. Genel Müdür Asistanımız benim yaptığım elişlerini ilgiyle takip ettiği için ve tabi ki beni sevdiği için bu çömleği bana ayırmış.



"Sen bununla kesin güzel bir şeyler yaparsın" dedi. E tabi onun yüzünü kara çıkarmak olmaz :) Başladım düşünmeye... Birkaç gün öncesinde de market alışverişimi yaparken çini desenine benzeyen çok güzel peçeteler almıştım. Peçete dekupaj denemem için mükemmel bir fırsat dedim ve işe koyuldum. Çok büyük tecrübe oldu :)) Ders1) Bir daha asla yuvarlak yüzeylere peçete dekupaj yapmayacağım. Ders 2) Mümkünse hiçbir yere peçete dekupaj yapmayacağım :))) Yapana kadar canım çıktı, ne zor şeymiş arkadaş! Tutkal sürmeye çalışırken yırtılır, cisim yuvarlak olduğu için üzerine tam oturmaz... Bütün olarak kaplayamayacağımı anlayınca peçeteyi küçük parçalar halinde kesip yapıştırdım. Kısmen başarılı olduğumu söyleyebilirim :) 


Dış tarafı böyle görünüyor


Dışını beyaza, içini maviye boyadım

Kullandığım peçete
Çok fazla hatası olsa da beni çok uğraştırsa da çok sevdiğim, bakmaya doyamadığım bir şey oldu. Ama hala ne için kullanacağımı bilmiyorum. Bu konuda fikir verirseniz şahane olur :)

Sevgiler...

19 Eylül 2012 Çarşamba

Cupcake baharat takımımı seviyorum!

Merhabalar,

Bugün sizlerle ilk hamur kabartma çalışmam olan kavanozlarımı paylaşmak istiyorum. Beğeneceğim ve takım yapabileceğim kavanozlar bulmak için baya dolaştım ve 6 tane küçük, 2 tane orta boy kırmızı kapaklı kavanoz seçip işe koyuldum :)

Önce beyaz enamel cam boyası ile kavanozlarımı 2 kat boyadım. Bunun için ponpon fırça kullandım. Aslında daha kapatıcı olması için birkaç kat daha boyanabilirdi. Kavanozların içinde ne olduğunu görebilmek için kağıttan etiket şeklinde bir şablon kestim ve pencere olacak şekilde boyadım. Daha sonra boyanın kuruması için 21 gün beklemeniz ya da fırında 100 derecede 30 dakika pişirmeniz gerekiyor. (Az önce farklı blogları okurken 175 derece yazdığını da gördüm. Yapacak olursanız onu biraz araştırın). Sabırsızlandığım için ben 2. seçeneği tercih ettim :) Boya piştikten sonra cupcake resimlerimi hamur kabartma yaptım. Etiket şablonunu kullanarak kırmızı - mavi puantiye desenli bir kağıttan etiketler kestim ve yapıştırdım. En son birkaç kat sprey vernik attım. 

Ve sonuç :)

İki küçük, bir büyük :)

Önümüz böyle

Azıcık yan dönersem böyle görünüyorum

Arkadan bakınca nasılım?

Öbür yanım :)

Ailece raftayız

Sonunda gönlüme göre bir baharat takımım oldu. Güle güle kullanıyorum :)

Sevgiler,

Tuğba

12 Eylül 2012 Çarşamba

Duvar panosu olmuş beşik süsü :)

İşte bunları görünce çok mutlu oldum :) Çınarcık için yaptığım duvar panosunu babası daha güzel değerlendirmiş :) 




Böyle daha güzel değil mi :)

Sevgiler...

8 Eylül 2012 Cumartesi

Şeker hamuru ve Fenerbahçeli kurabiyelerim

Merhabalar,

Hazır başlamışken kurabiyelerle devam edeyim dedim. Bu sefer kurabiyelerim şeker hamuru ile süslendi, tek tek paketlendi ve doğumgününde Sangriamı gülümsetmek için yola çıktı :) İkimiz de önce Fenerbahçe aşığı olduğumuz için temamızı tahmin etmek zor değil : Fenerbahçe!

Bol tereyağlı, ağızda dağılan bir kurabiye yaptım önce :) Soğuyunca, gıda boyası ile istediğim gibi renklendirdiğim şeker hamuru ile süsledim. Kullandığım kurabiye kalıplarını daha önce İkea'dan almıştım. Şekillerinin bozulmaması için tek tek minik torbalara koyup torbaların ağzını kurdele ile bağladım. Sevimli kurabiyelerim kutuda da böyle görünüyorlardı :)



İlk şeker hamuru denememdi. Malzemeleri bulmak için bile çok uğraştım. Doğumgününe yetişmesi için acele ile ve evdeki ekipmanlarla yapıldılar ama yine de çok güzel oldular. Kurabiyelerimin lezzeti için çok övgü aldım. "Kurabiye sevmem" diyenler bile üçer beşer yemişler. Tereyağı ile yapılan her şey güzel oluyor zaten değil mi :):)

Özel günleriniz için böyle sevimli kurabiyeler isterseniz benimle ile iletişime geçebilirsiniz.

Güzel bir haftasonu diliyorum herkese.

Sevgiler...






5 Eylül 2012 Çarşamba

Dekupaj duvar panosu ve Süslü bebek kurabiyeleri

Merhabalar,

Paylaşmaya nereden başlayayım diye düşünerek kaç gün geçti... Kronolojiye aldırmadan yaptığım şeyleri paylaşmaya başlayacağım artık :)

Çok sevdiğim bir iş arkadaşım geçtiğimiz ay baba oldu. Bebeğin gelişini resmen gün sayarak bekledik aylarca. Çınar bebeğin sade odasına bir hediye hazırlamak ve benden bir hatıra bırakmak istedim. Böylece ilk ahşap boyama çalışmamı yapmış oldum :)

Hiçbir kursa gitmemiş biri olarak bu konuda bol bol blog okudum ve kendimce bir şeyler yaptım. İşe ahşap panoyu 2 kat beyaza boyayarak başladım. Seçtiğim resimlerle bir kompozisyon hazırladım ve hamur kabartma tekniği ile boyutlandırdım (resimleri iş yerindeki yazıcıdan çıkarttım :). Birkaç kat sprey vernik atarak korumayı hedefledim :) Tecrübesiz olduğum için sprey vernik kullanmayı tercih ediyorum şimdilik. Ve sonuç bu:



Bebişin doğduğu gün hastaneye ziyarete giderken yanımda götürmek için de kurabiye yaptım. Aslında kendim yapacaktım ama alışveriş için markete gittiğimde Dr.Oetker Yılbaşı Kurabiyesi'nin indirimde olduğunu görüp denemek istedim. Üzerlerini süsleme glazürü ve renkli şekerlerle süsledim. Gerisi hayalgücü :)


  


Marketteki alışverişim sırasında ayıcık kafası şeklinde bir kavanoz gördüm ve onu da aldım. Kurabiyeleri onun içine doldurup bir de kurdele bağladım. Hatta gözlerime inanamadım ama kurdeleyi da marketten aldım :)) Her şeyin bu kadar yolunda gitmesine bakarak Çınar bebeğin oldukça şanslı biri olacağı kehanetinde bulunuyorum :)


Ben kurabiyeleri çok ince yaptığım için biraz sert oldular. Siz yapmayı düşünürseniz hamuru daha kalın tutun. Ama tadı çok güzel ;)

Babasından izin koparırsam Çınarcığın da bir resmini paylaşırım sizinle.

Çok severek yaptığım için herhalde ilk bunu paylaşmak istedim. Bu postu okuyan birileri olursa ve yorum bırakıp fikirlerini belirtirse çok sevineceğim :)

Sevgiler,

Tuğba
 
Images by Freepik