Pages

27 Şubat 2013 Çarşamba

Bahşiş bırakmak isterseniz :)

Merhabalar,

Bugünkü yazımızın konusu benim sevgili yengem :) Neden mi?

Bugüne kadar sohbet ettiğim birçok insan, hayalleri sorulduğunda "Bir cafe açmak, restaurant açmak, atölye açmak" gibi cevaplar vermiştir. Ben de bu gruba dahilim :) Atölye bölümü olan bir cafe açmak istiyorum :) :)  Benim canım Aliye yengeciğim hayal etmekten vazgeçti ve kolları sıvadı. Büyük ve kalabalık bir sitenin cafe işletmesine talip oldu. 2 aydır çok emek veriyor ve ben dahil herkesten takdir görüyor. Aslında sadece kendi hayallerini gerçekleştirmedi. Bütün aile çok mutluyuz :) :) Ben de iş dışındaki zamanlarımda fırsat buldukça ona yardımcı oluyorum, ruhumu tatmin ediyorum :) Cafede sürekli yeni tariflerimizi deniyoruz, kapış kapış satılınca heyecan ve mutluluktan mest oluyoruz resmen :) Tabi ki hala bir sürü eksiğimiz var ama yavaş yavaş tamamlıyoruz. Aşağıdaki kutuları da cafemiz için yaptım. 

Kırmızı olanlar adisyon kutusu :) 


Siyah olan da bahşiş bırakmak isteyenler için tip box :) :) Kutunun üzerinde kullandığım etiketi sevgili Eda'nın  blogunda (Proje Çantası) gördüm ve hemen kaptım :) Elbette kendi tasarımı :) Kullanacağım diye haber vermedim. Yazıyı okursa ona da sürpriz olacak :) Bu arada, çok keyifli bir blog, mutlaka bakın :)



Henüz yengeciğim bunları görmedi. Vernik attıktan sonra hediye edeceğim ona. İnşallah beğenir ve mutlu olur. Basit ama çok sevgi dolu hediyeler benim için :)



Şimdi siz söyleyin; sizin hayaliniz ne?

Sevgiler,

Tuğba

22 Şubat 2013 Cuma

Blogger etkinliği

Merhabalar,

Harika bir etkinliğe katılıyorum! Kontenjan dolmak üzere ama şansınızı bir deneyin derim :) İşyerinde olduğum için uzun uzun anlatamıyorum, siz uzun uzun inceleyin :) :)

Marifetli arkadaşlar, sizleri böyle alalım  Tık tık :)

Sevgiler,

Tuğba


19 Şubat 2013 Salı

Ahşap boyama anahtar kutusu

Merhabalar,

Bu aralar ahşap boyamalarıma, blog yazılarıma daha çok vakit ayırmak istiyorum. Kafamın içinde bir sürü fikir dolaşıyor :) Aynı anda bir sürü şey yapıyorum, bittikçe sizlerle de paylaşacağım :)

Bu anahtar kutusunu geçtiğimiz yaz evlenen dayıcığım ve sevgili eşi için yaptım. Evet dayım yeni evlendi çünkü henüz 33 yaşında :):) Dayınızla aranızda 6 yaş olması mükemmel bir şey :) Hayatım boyunca en yakın arkadaşlarımdan biri hep dayım oldu. Büyüdükçe aramızdaki yaş farkı azalıyor gibi :) :)

Annem için evde kendi kendime yaptığım, amatörlüğün dibine vuran anahtar kutusunu görünce hemen sipariş vermişti genç çiftimiz :) Bir süre kursa gidip işin tekniklerini öğrenene kadar kutuya elimi bile sürmedim :) Ehhh resimlerden de anlaşıldığı üzere kurs gerçekten faydalı olmuş :) :)





Anahtar kutusu önce birkaç kat krem rengine boyandı. 3 farklı dekupaj kağıdı ile süslendi. Son olarak da sprey vernikle koruma altına alındı :)

İşte bu kutunun hikayesi de bu.

Sevgiler,

Tuğba



17 Şubat 2013 Pazar

Ballerina Sanat çekiliş yapıyor

Mavi ve tonları beni hemen kendine çekiyor. Aşağıdaki fotoğrafı görüp de bu çekilişe katılmasam olmazdı :)


Siz de katılmak isterseniz Tık tık...

Çekilişler sayesinde ilgiyle izleyeceğim yeni yeni bloglar çıkıyor. Bir gün ben de çekiliş yapacağım ama takipçi sayımın biraz daha artmasını beklemeliyim sanırım :)

Sevgiler,

Tuğba

9 Şubat 2013 Cumartesi

Özlem'in Ahşap Boyama Takı Kutusu

Merhabalar,

Çoook uzun bir aradan sonra sonunda yeni bir şeyler paylaşabiliyorum. İş ve şehir değiştirdiğim için çok telaşlı bir 1,5 ay geçirdim. Nihayet kendim için biraz zaman ayırabiliyorum.

Resimdeki kutuyu canım komşum, can yoldaşım Özlem için yaptım. Aslında çay kutusu olacaktı ama kendime yaptığım çay kutusunu görünce canım arkadaşım "Noolur benimki takı kutusu olsun" dedi. Böyle bir güzelliği mutfakta heba etmek istemedi :) :)





Kutuyu önce birkaç kat pembeye boyadım. Sonra uygun renkte bir dekupaj kağıdı seçtim. Kağıdın beğendiğim kısımlarını parça parça kesip yapıştırdım aslında. Üzerine çift kat dekupaj tutkalı sürdükten sonra siyaha boyadığım ahşap objeleri yapıştırdım. Özlemciğim son derece "dişi" bir karaktere sahip olduğu için özellikle bu objeleri seçtim. Kapağın kenarlarına yine siyah dantel yapıştırdım. Ve tabi ki boş kalan yerlere stencil ile siyah puantiyeler yaptım :)

Fotoğrafları verniklemeden önce çekmiştim. Sprey vernik ile birkaç kat vernikledikten sonra sahibine teslim ettim :)

İzmir gibi harika bir şehirden ayrılmak kendi başına zor bir durum. Ama durumu benim için daha da zorlaştıran birkaç sebep var. Bunlardan biri 2 yıldır neredeyse her günümü beraber geçirdiğim canım arkadaşım Özlem'den ayrılmaktı. Ona böyle bir hatıra bıraktığım için çok mutluyum. İzmir'i özlememe sebep olan diğer birkaç kişi için de güzel çalışmalarım olacak :) Okuyorlarsa onlar kendilerini bilirler :)

Sevgiler,

Tuğba 


 
Images by Freepik