Pages

27 Eylül 2013 Cuma

Baby shower partisinde ne çalmalı?

Merhabalar,

En yakın arkadaşım 7,5 aylık hamile. Oğlan teyzesi oluyorum :) Aylardır bunun heyecanını taşıyorum. Artık doğuma kısa bir süre kaldı. Bizde de hazırlıklar başladı :)



Alışveriş yapma konusunda pek yardıma ihtiyacım yok. Maşallah o konuda çok iyiyim. Çok güzel para harcarım :):) Baby shower organizasyonumuz için de 4980503958 tane fikir var aklımda. Ama az önce bir şey fark ettim: müzikler! Baby shower partisinde müzik tercihimiz ne olmalı?

Aklıma hiçbir şey gelmiyor. Eminim siz bana yardım edersiniz. Sizde ne cevherler var :)

Bekliyorum :)

Sevgiler,

Tuğba

16 Eylül 2013 Pazartesi

Nişanımın Detayları Vol.3: Lavanta Keseleri


Merhabalar,

Bizim buralarda "nişan bohçası" diye bir adet var. Her yerde yok sanırım. Nişandan sonra her iki taraf birbirleri için bohçalar hazırlıyor. Bohçaların içeriği değişiklik gösterebiliyor ama genelde pijama takımı, terlik, kozmetik ürünler, mendiller, örtüler standart :) Ben bütün bohçamın detayları yazmayacağım uzun uzun ama bu sevimli şeyleri paylaşmak istedim gerçekten :)

Sevgili Esen Can'ın blogunda bu tarz keseler görmüştüm. Taa o zaman aklıma düştü. Sevdiceğim için hazırladığımız bohçanın içine lavanta kesesi olarak hazırladım. Bu şirin kumaşları aldık ve anneciğim benim tarif ettiğim şekilde keseleri dikti. Ben de üzerleri için yine baş harflerimizi kanaviçe olarak işledim :) İçlerini de lavanta ile doldurduk. Bohçamız mis gibi koktu :)




Kaç gündür şehir dışındayım. Şu anda da toplantıya ara verdiğimiz bir zamanda yazıyorum bu postu, çok uzun yazamıyorum o yüzden :) Gerekirse daha fazla detay veririm sonra :)

Sevgiler,

Tuğba

13 Eylül 2013 Cuma

Miskin Kek'ten çekiliş

Merhabalar,

Çekilişlere katılmaya çok üşeniyorum :) Ama bu hediyeyi görünce dayanamadım :)



Katılmak için tık tık

Sevgiler,

Tuğba

11 Eylül 2013 Çarşamba

Seramik Atölyesi aranıyor

Merhabalar,

Verdiği tarifleri her zaman bayıla bayıla okuduğum blogger arkadaşım Bulut Ağacı sayesinde seramik yapmayı ne kadar özlediğimi fark ettim.

İzmir'de seramik için bir atölye bulmuştum ama malesef Denizli'de şimdilik bulamadım. Saatlerce çamurla oynamayı, haftalarca uğraşıp ortaya bir şeyler çıkarmayı o kadar özledim ki... Bilen gören olursa seramik fırını olan bir atölye arıyorum, lütfen yardımcı olun :)

Kursa devam edebildiğim kısacık zamanda yaptığım çalışmalarımı daha önce burada ve burada paylaşmıştım ama şimdi bir tazeleme yapmak istedim :)






Fırsatı olan herkes hayatında bir kez mutlaka seramik yapmayı denemeli. O hazzı başka şeyde bulmak zor :)

Sevgiler,

Tuğba

10 Eylül 2013 Salı

Nişanımın Detayları Vol.2: Nişan Tepsisi ve Makası


Merhabalar,

Nişandan detaylar vermeye devam ediyorum :) Bugün sıra nişan tepsisi ve makasında :)

Nişan tepsisi için kafamda birçok fikir vardı. Nişanda her şeyi kendim yapmaya kalkıştığım için zaman sıkıntısı yaşadım ve tepsi konusunda tam olarak istediklerimi yapamadım aslında. Yine de yaptığım kadarı herkesi mest etmeye yetti. Aklımdakileri yapsam neler olacak siz düşünün :):)

Bütün renklere aşığım. Nişanımda da her şeyin rengarenk olmasına özen gösterdim. Aradığım her malzemeyi de şansımın yardımıyla kolayca buldum; her şey bir yerlerde önüme çıktı resmen :) Bunu, nişanımın hayırlı olacağına yordum hemen tabi :):) Kehanet okumaya bayılırım :):)










Resimlerde görüldüğü üzere bölmeli tepsilerden aldım. Beyzacığım benim çok işim olduğu için onu boyadı. Aslında bir kat daha boyanması lazımdı ama Beyaz'nın emeği ve hatırası olsun diye hiç dokunmadım :) Sevdiceğim ile ismimizin baş harflerini kaneviçe olarak işledim. Gerisi bolca kağıt çiçek ve kurdele :) Makas da çiçek ve kurdelelerden nasibini aldı tabi :)

Tam olarak düşündüklerimi yapamasam da tepsim çok içime sindi. Yakın zamanda nişanı olan varsa lütfen benimle iletişime geçsin, bir şey denicem :):)

Sevgiler,

Tuğba


9 Eylül 2013 Pazartesi

Güldürürken düşündürmeyen bir yorum :):)

Merhabalar,

Facebook'ta gördüğüm bu paylaşım günümü aydınlattı resmen :)) Sizlerle de paylaşmak istedim. Belki tek sorunumuz hayat felsefemizdir, ne dersiniz :):)


Güzel bir hafta geçirmenizi diliyorum!

Tuğba

3 Eylül 2013 Salı

Nişanımın Detayları Vol.1: Pasta ve Kurabiye

Merhabaaaaaaaaaa,

Bugün sizlere nişanlı bir "baaağğğyen" olarak sesleniyorum :):) 

Nişan telaşını kazasız atlattım ama yorgunluğu hala geçmedi. Zaten nişandan 3 gün önce grip oldum. Ben kolay kolay hasta olmam. Yılda birkaç defa grip olurum; her defasında da sürünürüm. İlaç kullanırsam 2 haftada, içmezsem 14 günde iyileşiyorum :):) Durumun böyle olacağını bildiğim için Çarşamba günü ilk hapşırık ve burun akıntısıyla beraber gece acile attım kendimi. Tabi ben atmadım aslında, sevdiceğim zorla götürdü. O da bir gece önce ateşlenmiş zaten. Evet ne diyordum? Acile gittik. Ama daha hastalığım yeni başlıyor, hasta gibi filan değilim; daha da açık konuşmak gerekirse bizim buraların deyimiyle "cavır" gibiyim :):) Acil doktoru bize baktı ve haklı olarak sordu: "Acil durum nedir?". Ben de atıldım hemen "3 gün sonra nişanım var doktor beeeyyy ve ben grip olmak üzereyim!". Yetmedi, devam ettim: "Hatta onun da nişanı var!". Doktor sırıtarak acil durumumuzu göz önünde bulundurdu ve bize iğne verdi! En son iğne vurulduğumda (10 aylık bebekken filan) bana iğne vuran hemşireye saldırdığım için bir daha hiç iğne olmamıştım. Nişan günü kuaföre koşarken önce acile uğrayıp iğnemi vurdurdum, doktor ve hemşirelerin tebrikleri eşliğinde koşarak kaçtım sonra :):) Yine "cavır" gibi oldum tabi, nişanda 5 dk oturmadım :)

Ay yazarken yoruldum valla :) Hepsini birden anlatmayayım, birazını sonra yazarım :)

Nişanımızda paylaşmak istediğim ilk detay, ikramlarımız. Pasta ve kurabiyeler sevgili Kendi Kurabiyem'in marifetli ellerinden çıktı. 









Hem kurabiyenin hem de pastanın lezzeti inanılmazdı. Herkesten bol bol övgü aldık bu konuda :) Süslemeleri zaten söylememe gerek bile yok. Hayal ettiğimden bile güzel oldular :) Özel gününüzde böyle bir desteğe ihtiyaç duyarsanız Kendi Kurabiyem'i gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

Şimdilik bu kadar yeter :) Arkası yarın :):)

Sevgiler,

Tuğba

 
Images by Freepik