Pages

5 Eylül 2012 Çarşamba

Dekupaj duvar panosu ve Süslü bebek kurabiyeleri

Merhabalar,

Paylaşmaya nereden başlayayım diye düşünerek kaç gün geçti... Kronolojiye aldırmadan yaptığım şeyleri paylaşmaya başlayacağım artık :)

Çok sevdiğim bir iş arkadaşım geçtiğimiz ay baba oldu. Bebeğin gelişini resmen gün sayarak bekledik aylarca. Çınar bebeğin sade odasına bir hediye hazırlamak ve benden bir hatıra bırakmak istedim. Böylece ilk ahşap boyama çalışmamı yapmış oldum :)

Hiçbir kursa gitmemiş biri olarak bu konuda bol bol blog okudum ve kendimce bir şeyler yaptım. İşe ahşap panoyu 2 kat beyaza boyayarak başladım. Seçtiğim resimlerle bir kompozisyon hazırladım ve hamur kabartma tekniği ile boyutlandırdım (resimleri iş yerindeki yazıcıdan çıkarttım :). Birkaç kat sprey vernik atarak korumayı hedefledim :) Tecrübesiz olduğum için sprey vernik kullanmayı tercih ediyorum şimdilik. Ve sonuç bu:



Bebişin doğduğu gün hastaneye ziyarete giderken yanımda götürmek için de kurabiye yaptım. Aslında kendim yapacaktım ama alışveriş için markete gittiğimde Dr.Oetker Yılbaşı Kurabiyesi'nin indirimde olduğunu görüp denemek istedim. Üzerlerini süsleme glazürü ve renkli şekerlerle süsledim. Gerisi hayalgücü :)


  


Marketteki alışverişim sırasında ayıcık kafası şeklinde bir kavanoz gördüm ve onu da aldım. Kurabiyeleri onun içine doldurup bir de kurdele bağladım. Hatta gözlerime inanamadım ama kurdeleyi da marketten aldım :)) Her şeyin bu kadar yolunda gitmesine bakarak Çınar bebeğin oldukça şanslı biri olacağı kehanetinde bulunuyorum :)


Ben kurabiyeleri çok ince yaptığım için biraz sert oldular. Siz yapmayı düşünürseniz hamuru daha kalın tutun. Ama tadı çok güzel ;)

Babasından izin koparırsam Çınarcığın da bir resmini paylaşırım sizinle.

Çok severek yaptığım için herhalde ilk bunu paylaşmak istedim. Bu postu okuyan birileri olursa ve yorum bırakıp fikirlerini belirtirse çok sevineceğim :)

Sevgiler,

Tuğba

4 yorum:

  1. bu kurabiyelerden azda olsa tatmıştım. hâla tadı damağımdadır :) tuğba hanımın stajyeri olarak bu konudaki araştırmalarına,uygulamalarına şahitlik etmiş bulunuyor ve emeklerinin sonucu olarak kısa zamanda sizlerin talepleriyle geniş bir kitleye ulaşacağını umuyorum.. yiğenimin 1.yaş günü için bende bu kurabiyelerden sipariş vereceğim.ellerinize sağlık:)

    (belki bu yorumla bile teşekkür kurabiyesi kazanmışımdır) :)

    YanıtlaSil
  2. merhaba bende öyle kurabiyelerin üstünü süslemek istiyorum... Ama birsürü marketlere girdim bulamadım o süsleri nereden aldınız cevabınızı 31 Aralık öncesi atarsınız sevinirim

    YanıtlaSil
  3. lütfenn yılbaşı için alışveriş yapıcam marketin ismini ve nerede olduğunu yanıt atarsanız çok sevinirim teşekürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)
      Ben alışverişi Migros'tan yapmıştım. Geçen hafta yine Migros'u gezerken baktım hatta, aynı süslemelerden vardı. Bulunduğunuz yerde Migros varsa rahatlıkla bulabilirsiniz :)

      Sil

 
Images by Freepik