Pages

5 Ekim 2012 Cuma

Hayatımı değiştiren güzellik: seramik

Merhabalar,

Benim bu ahşap, kavanoz boyama merakım bir anda başlmadı. Ayşe Kulin'in Füreya kitabını okuduğum dönemde seramik sanatına karşı dayanılmaz bir istek oluştu içimde. Sonra da tesadüfen fırsat sitelerinden birinde bir seramik kursu gördüm ve hemen aldım. Seramik yapmaya gittiğim o ilk güne kadar ailenin başarılı ama sanatsal açıdan yeteneksiz kızıydım :)) O gün hem benim hem de tanıdığım herkesin bu konudaki fikri değişti. Atölyeye ilk gittiğim gün yarışma vardı. Hocam benim de yarışma konusuna uygun bir şey yapmamı istedi. İlk günden yarışmada iddialı olacak değildim ama hazır konu varken onu yapayım bari dedik. Konu "Vazo ve meyve". Yani işlevi vazo, konsepti meyve olacak. İşte o gün yaptığım vazom:



Bu sevimli çilek o gün bana 2.liği ve hocamın ilgisini kazandırdı :)) ve tabi bir de "sende ne cevherler varmış" imajını :))  2. olduğuma bakmayın; 1.yi her gören benim çileğime haksızlık edildiğini söyledi, hocamız çok baskı altında kaldı :)

Bir ay sonraki yarışmada konu "Çiçek ve mumluk" idi. Yani mumluk işlevi görecek çiçek konseptli bir şeyler yapacaktık. İşte benim lotusum:



 Ehh tahmin edersiniz ki bu defa birinciliği kaçırmadım :)) Atölyenin ilk kadın birincisi oldum hem de :) 

İşte böyle bir şeyler yaratmanın verdiği o şahane tadı aldım ve yeni şeyler yapmadan duramaz oldum. Atölyemiz evime uzak olduğundan sadece haftada bir gün gidebiliyordum ve bu beni doyurmuyordu. Bu yüzden evde oyalanacak bir şeyler aradım ve ahşap boyamaya, cam boyamaya merak saldım.

O gün bugündür çok becerikli arkadaşlarımızın bloglarını inceleye inceleye bir şeyler yapıyorum işte :)

Seramiklerimin hikayesi de böyle. Devamı gelecek tabi ki!

Sevgiler,

Tuğba

2 yorum:

  1. o nasıl güzel bir çilek vazo öyle Tuğbaaa :) Bayıldım, ellerine sağlık, bence de bir an önce dön sen seramiğe, umarım kısa zamanda bir kurs bulursun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. off inşallah bulurum ya, pek ümidim yok ama :(

      Sil

 
Images by Freepik