Pages

17 Nisan 2013 Çarşamba

Ahşap peçetelik: çeyizin vazgeçilmezi :)

Merhabalar,

Herkes çeyizine dantel örer, dantel bilmeyen ben de ahşap boyamalarımla çeyiz hazırlıyorum :) Yapacağım bir sürü şey var. Her gün aklıma başka bir fikir geliyor. 

Çeyizim için ilk çalışmam, bir mutfağın olmazsa olmazı (!) çay kutusu idi :) :) Çoktandır yalnız başına bekliyordu. Ona yarenlik edecek ilk arkadaşını geçen hafta tamamladım. Çay kutusu kadar olamasa da (!) mutfağımızın yine çok önemli ve gerekli bir parçası: tabi ki peçetelik :) 











Peçetelik birkaç kat bej renge boyandı. Dış kısmına bu harika dekupaj yapıştırıldı; üzerine 2 kat dekupaj tutkalı sürüldü. Ahşap kelebek önce pembeye boyandı; sonra üzerine mor renk ile mühür uygulandı (fotoğraflarda pek belli olmamış); peligom ile peçeteliğin üzerine yapıştırıldı. İç kısıma pembe puantiyeler yapayım dedim. Yaparken pişman oldum çünkü çok biçimsiz oldular :) :) Ama hepsi tamamlanınca onları bile beğendim :)

Bir de buna takım kaşıklık yaptım ki ikisi yan yana pek bir güzel görünüyor :) O da başka bir yazıda görücüye çıkacak :)

Sevgiler,

Tuğba


3 yorum:

  1. çok cici çok kibar olmuş bayıldım ellerine sağlık...
    ;)

    YanıtlaSil
  2. gerçekten harika bir çeyiz olmuş, dantelleri kimse kullanmıyor artık ellerine sağlık, çok güzel paylaşımlarınız var hemen takibe aldım bende beklerim ;D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim :) ilk fırsatta memnuniyetle inceleyeceğim blogunuzu :)

      Sil

 
Images by Freepik