Pages

17 Ekim 2013 Perşembe

Sütlü TuFi :)

Merhabalar,

Yoksa bayram bitmeden evdeki tatlı stoklarınız mı tükendi? Sakın korkmayın, Tuğba imdadınıza yetişti :)

Bu tatlıyı dün Filiz ablamla - nam-ı diğer görümcemle- beraber yaptık. Akraba gününde tatmış, çok beğenmiş. Tarifini almış ama tatlının adı yok; pratik baklava yazıyor. Biz de adını Sütlü TuFi koyduk :) 10 dakikada hazırladık, çok basit ama inanılmaz lezzetli. Gerçekten bu kadar güzel olacağını hiç tahmin etmemiştim :)


Gelelim tarifine.

Malzemeler:

18-20 adet baklavalık yufka
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz (biz daha fazla kullandık)
1 buçuk su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
2,5 subardağı su
2,5 su bardağı toz şeker

Yapılışı:

Resimdeki gibi dikdörtgen borcam kullanacaksanız baklavalık yufkamıza ceviz içi serpip uzun kenarından büzüştürüyoruz (yelpazeye benzer şekilde). Her bir yufka için aynı işlemi yapıp tepsiye diziyoruz. Yarım bardak sıvıyağı fırçayla üzerine sürüyoruz. 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.  Bu sırada 3 yumurta, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı toz şeker ve 1 paket kabartma tozunu karıştırıyoruz. Fırındaki yufkamız kızarmaya başladığında yufkayı çıkarıp bu karışımı üzerine döküyoruz ve tekrar fırına sürüyoruz. Resimdeki gibi nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. 

Fırından çıkardığımız tatlımız ılık bir hale geldiğinde yine pişirip ılık hale getirdiğimiz şerbeti üzerine döküyoruz. Şerbeti çekince de afiyetle yiyoruz :)

Bu basit ama çok lezzetli tatlıyı şiddetle tavsiye ediyorum efendim :)

Sevgiler,

Tuğba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Images by Freepik